Edincik'ten kardeş Niğbolu'ya cami desteği

Edincik

Edincik, Bulgaristan'dan kardeş kent” kabul ettikleri Niğbolu kentine bir cami yapılması için destek verecek









Edincik
, Bulgaristan'dan kardeş kent” kabul ettikleri Niğbolu kentine bir cami yapılması için destek verecek.


Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, Edincik'ten biraz daha küçük bir belde olan Niğbolu'nun nüfusunun yaklaşık yüzde 50'sinin Müslüman olduğuna işaret ederken, zaman zaman karşılıklı olarak ziyarette bulundukları kardeş kentlerine cami yapımına maddi destek vereceklerini belirtti. Yağcı, ayrıca Niğbolu ile Edincik arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesi için de çaba harcayarak, bölgemizdeki işadamlarının, bu kente yatırım yapmasını sağlamaya çalışacaklarını bildirdi.

Edincik'teki tarihi evlerin restore edilerek, turizme kazandırılması amacıyla da yoğun bir çaba harcadıklarına dikkat çeken Başkan Yağcı, şunları söyledi:

Edincik'in, gerek yurt içi ve gerekse yurt dışında tanıtılması amacıyla çalışıyoruz. Bu tanıtımın ilk adımı olarak Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı ve Ahmet Pesen'e hazırlattığımız Edincik kitabı büyük ilgi gördü. Çekül Vakfı'nın önderliğindeki Tarihi Kentler Birliği'ne üye olduk.160 üyeye sahip bu birlikte belde konumunda yer alan tek yer Edincik'tir. Çünkü bu birlik, beldemizdeki tarihi evlerin değerinin farkındadır. Bu birliğin geçtiğimiz günlerde yurt dışında, tarihi yapılarıyla tanınan birçok ülkeye gerçekleştirdiği geziye katılarak, bu ülkelerin, tarihlerini nasıl koruduklarını yerinde görerek, bilgi sahibi oldum. Birkaç gün önce de Erdek'teki bazı turistik işletme sahiplerini ziyaret ederek, beldemizdeki tarihi evlerin restorasyonu için destek isteğime olumlu yanıtlar aldım. İşletme sahiplerine teşekkür ediyorum.”

Balıkesir'in Büyükşehir yapılma girişimlerine paralel olarak beldelerin kapatılmasının gündemde bulunduğuna bir kez daha işaret eden Yağcı, Tüm gücümüzle Edincik'imizin belde olarak kalmasını sağlamaya çalışıyoruz. Sonucu bilemem ama biz, gerek şahsım ve gerekse meclisimiz olarak bu konuda elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, 18 Eylül'de, beldelerinin düşman işgâlinden kurtuluş törenlerinin zengin bir programla gerçekleşeceğini sözlerine ekledi.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı